Alles over touring motoren

Samenvatting Artikel

Er zijn verschillende soorten motorfietsen waar je uit kan kiezen. In dit artikel lees je alles over de touring motor; van welke voordelen dit heeft, tot welke uitrusting erg belangrijk is bij het gebruiken van dit type motor en welke voordelen er zijn bij het rijden op een touring motor.

Herkennen van een touring motor 

Een touring motor is een type motorfiets die ontworpen en gebouwd is voor lange afstanden. Een motor die gemaakt is voor langere afstanden heeft andere eigenschappen dan een race motor. Comfort is erg belangrijk, daarom hebben deze motoren vaak een comfortabeler zadel en een hoger stuur. Naast comfort bieden deze motoren meer bagage ruimtes dan andere motoren, zo kun je meer meenemen op reis. Andere eigenschappen van een touring motor zijn, betere wegligging door bredere banden en meer vermogen, wat ervoor zorgt dat je meer snelheid maakt.  

Kiezen van de juiste type banden voor je touring motor

Het kiezen van de juiste banden voor je touring motor is een belangrijke factor voor je veiligheid, prestaties en comfort. De juiste banden zorgen ervoor dat je motor goed wordt ondersteund en je rit soepeler en comfortabeler verkoopt. Er zijn verschillende soorten banden waaruit je keuze hebt. Street touring banden zijn geoptimaliseerd om grip, stabiliteit en comfort te bieden op wegen met lage en middelhoge snelheden. Ze zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Sport touring banden zijn ontworpen om grip, stabiliteit en responsiviteit te bieden op hoge snelheden. Ze zijn perfect voor langere ritten of ritten met hoge snelheden. Vervolgens moet je ook rekening houden met de bandenmaat. Controleer wat de fabrikant aanbeveelt voor je motor en kies een bandenmaat die daarbij past. Als je de verkeerde maat kiest, kan dit leiden tot een slechtere prestatie en veiligheidsrisico’s. 

De juiste helm en veiligheidsuitrusting

Touring motoren worden voornamelijk gebruikt voor langere afstanden en beschikken over meer vermogen. De juiste uitrusting voor motoren is altijd belangrijk, vooral als je verre afstanden rijdt op hoge snelheden. De uitrusting waar je niet zonder kan is natuurlijk een helm, deze is verplicht als je op een motor zit. Helm soorten die er zijn, zijn integraalhelmen. Deze zijn volledig gesloten en systeemhelmen kun je openen, los van het soort helm is het ook belangrijk rekening te houden met de hoofdvorm. BMW motorhelmen heb je voor elke hoofdvorm, voor de ovale of juist meer rondere hoofden. Welke helm jij kiest, hangt af van jouw voorkeur en hoofdtype.   

De helm is natuurlijk niet de enige uitrusting die je draagt op de motor. De jas, broek en laarzen zijn net zo belangrijk en kunnen je leven reden. Het is daarom belangrijk dat je beschermende kleding aan hebt. Er zijn verschillende niveaus van veiligheid waar je uit kiest. Naast het veiligheidsniveau is het ook belangrijk dat het goed aansluit op je lichaam, het moet natuurlijk niet te strak want dan beperkt het je bewegingen. 

De juiste helm en veiligheidsuitrusting image

Accessoires voor jouw touring motor 

Als je een motor hebt zijn accessoires erg leuk om hem persoonlijker te maken. Accessoires variëren van koplampen tot uitlaten, of beschermende beugels voor een ongeluk. Deze accessoires hebben verschillende doeleinden, met het toevoegen van accessoires geef jij je motor een hele andere look, of in het geval van je uitlaat een ander geluid. Accessoires kun je online halen of bij een dealer zoals BMW Motorrad accessoires

Een touring motor heeft veel voordelen ten opzichte van andere motoren, waaronder meer ruimte voor bagage. Net als bij andere motoren zijn de banden erg belangrijk en moet je kiezen voor banden die passen bij jouw rijstijl. Wil je deze zomer de weg op, zorg dan dat je veilig zit en vergeet niet je beschermende kleding voor extra veiligheid.

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.