Zo onderhoud je jouw motoruitrusting

Samenvatting Artikel

Motorkleding is onmisbaar als je op de motor rijdt. Het is belangrijk om je kleding goed te onderhouden, zodat je er langer plezier van hebt. Het onderhouden van je motorkleding vereist een beetje extra zorg en aandacht, maar als je de juiste tips en producten gebruikt, zorg je ervoor dat je kleding er goed uitziet en jou goed beschermt. In dit artikel lees je verschillende manieren waarop je je motorkleding onderhoudt, van het reinigen van je leren motorkleding tot het beschermen van je helmen en accessoires. Je krijgt ook een aantal nuttige tips voor het bewaren van je kleding, dus lees snel verder.

Hoe je je kleding repareert als deze beschadigd is?

Rij je veel op je motor? Dan weet je hoe belangrijk het is om jouw kleding goed te onderhouden, zodat deze niet snel stuk gaat. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Raakt je kleding toch beschadigd, bijvoorbeeld als je ergens achter blijft hangen of als je valt, dan is het van belang dat je jouw motorkleding laat repareren. Gebruik dan de juiste benodigdheden om de stoffen van je motorkleding te repareren. Ben je zelf niet handig met naald en draad? Laat het dan repareren door een kledingmaker of koop een nieuwe motoruitrusting, bijvoorbeeld van BMW motorkleding. Zo weet je zeker dat alles in goede staat is. 

Welke accessoires heb je nodig om je motorkleding te onderhouden?

Je motorkleding tip-top houden vraagt om enkele specifieke hulpmiddelen. Allereerst heb je een speciaal wasmiddel voor motorkleding nodig. Dit wasmiddel is ontworpen om je outfit grondig te reinigen zonder de stof of het materiaal aan te tasten. Verder heb je ook een zachte reiniger nodig voor je helm en overige accessoires. Daarbij komt nog een stofzuiger van pas om al het vuil en stof van je kleding te verwijderen. Als je lederen motorkleding hebt, is een kwalitatief leervet een must om het materiaal te voeden en te beschermen. Met deze hulpmiddelen bij de hand, kun je er zeker van zijn dat je motorkleding fris en goed onderhouden blijft.

Hoe jij je motorkleding netjes en schoon houdt? 

Het schoonhouden en onderhouden van je motorkleding is essentieel om de levensduur te verlengen en de kwaliteit hoog te houden. Gebruik regelmatig speciaal wasmiddel voor motorkleding om vuil en viezigheid te verwijderen, terwijl het de stof beschermt. Gewone wasmiddelen kunnen te agressief zijn en de stof van je kleding beschadigen. Laat na het wassen je kleding luchten en goed drogen om vieze geuren te voorkomen. Is je kleding extra vuil, geef het dan een grondige wasbeurt met een mild reinigingsmiddel speciaal voor motorkleding.

Hoe je je helmen en beschermende accessoires reinigt?

Naast je motorkleding zelf, vraagt ook je helm en andere accessoires om regelmatige verzorging. Het vizier van je helm kan je bijvoorbeeld afnemen en schoonmaken met een mild reinigingsmiddel, zodat het vrij blijft van krassen en schade. Andere beschermende accessoires, zoals knie- en elleboogbeschermers, moeten ook regelmatig gereinigd worden om te voorkomen dat vuil en bacteriën zich ophopen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel speciaal voor motorkleding. Door de juiste producten te gebruiken, blijven je helm en accessoires zo goed als nieuw en blijven ze je optimaal beschermen. Als je toe bent aan nieuwe BMW Motorrad accessoires, heeft BMW Motorrad een breed assortiment om uit te kiezen.

Het onderhouden van je motorkleding is net zo belangrijk als het onderhouden van je motorfiets. Met de juiste producten en accessoires zorg je ervoor dat je kleding er goed uitziet en je optimaal beschermt. Als je je kleding goed onderhoudt, heb je er langer plezier van. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft om je kleding goed te onderhouden, zodat je veilig en comfortabel rijdt.

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.