De beste bespaartips

Samenvatting Artikel

Alles wordt steeds duurder: energie en boodschappen worden voor sommige mensen onbetaalbaar waardoor iedereen op zoek is naar tips om te besparen. In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

1. Budgetteren

De allereerste tip is het opstellen van budgetten voor alle (geplande) uitgaven. Het gaat hierbij om het proces van het plannen en beheren van jouw budget. Dit wordt vaak vergeten, maar is erg belangrijk en kan goed helpen om geld te besparen. Zo kun je zien waarop moet worden bespaard en is er een limiet voor bepaalde uitgaven.

2. Verwarm losse kamers elektrisch

De gasprijzen blijven stijgen en zelfs met het prijsplafond is het verwarmen op gas een grote kostenpost. Het is daarom verstandig om losse kamers met infrarood verwarming te verwarmen. Een infrarood paneel verwarmt niet de hele ruimte, maar alleen de voorwerpen die in de kamer staan. Je kunt dit vergelijken met warmte van de zon. Hierdoor is infrarood verwarming ook zeer geschikt voor ruimtes die slecht geïsoleerd zijn. Daarnaast is het zinvol om deuren van kamers waar je niet hoeft te zijn dicht te houden. Hierdoor bespaar je warmte en dus energie.

3. Ga korter douchen

Douchen kost net als het verwarmen van je huis veel gas waardoor je met korter douchen veel geld kunt besparen. Met de huidige gasprijzen kun je met een gemiddelde douchetijd van 7,5 minuten 140 euro per persoon per jaar besparen als je dit terugbrengt naar 5 minuten. Om de tijd bij te houden kun je een timer of klok in de badkamer neerzetten of ophangen. Hiermee maak je iedereen in het huishouden bewuster en kan iedereen helpen met besparen.

4. Volg aanbiedingen in supermarkten

Het bijhouden van de laagste prijzen van veelgebruikte producten loont enorm. Veel mensen maken er een sport van supermarkt folders door te bladeren en zo de laagste prijs te krijgen voor hun favoriete producten. Discountsupermarkten hebben over het algemeen lagere prijzen dan luxe supermarkten. Het is daardoor ook mogelijk om ook zonder aanbiedingen fors geld te besparen. Let wel op hoeveel je kwijt bent aan reiskosten, anders haal je de aanbiedingen er niet uit.

5. Gebruik vaker de fiets

Het klinkt logisch, maar veel mensen doen dit niet: vaker de fiets pakken. Voornamelijk kleinere stukjes die je vaak aflegt naar bijvoorbeeld de supermarkt kunnen veel besparen. Buiten dat het geld bespaart zijn kortere afstanden ook slechter voor je auto en vaak niet eens sneller dan met de fiets!

6. Vervang je lampen door LED

De laatste tip is het vervangen van “gewone” lampen. Duurzame LED lampen zijn tegenwoordig net zo duur als traditionele lampen of zelfs nog goedkoper. Daarnaast kun je met LED lampen vaak ook kiezen uit verschillende soorten licht die ook een positieve invloed kunnen hebben op het interieur van je woning. Een andere optie is slimme verlichting. Deze lampen zijn over het algemeen ook LED en kunnen je ook helpen geld te besparen door automatiseringen toe te voegen.

Het besparen van geld is dus niet lastig, en zeker de moeite waard. Het kan ook al zonder geld te investeren, als je er maar voor open staat. Samen met het hele huishouden is het mogelijk vele euro’s te besparen en in een begroting is daarna goed af te lezen wat het meeste oplevert. 

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.