Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

Samenvatting Artikel

Een werkplek moet een plek zijn waar je je rustig en comfortabel kunt voelen. Het is daarom belangrijk om aan verschillende voorwaarden te voldoen zodat je thuis optimaal kunt presteren. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten.

1. Kies een geschikte ruimte

Allereerst de ruimte waar je gaat zitten. Het is belangrijk dat de ruimte die je kiest niet te gehorig is zodat je je goed kunt concentreren en ongestoord door kunt met je werkzaamheden. Is het nou niet mogelijk om een rustige ruimte te kiezen? Dan is het ook mogelijk om isolerende materialen aan te schaffen die tevens de akoestiek van een ruimte verbeteren. Denk hierbij aan geluidsschermen of noppenschuim.

2. Maak gebruik van snel (tijdelijk) internet

Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van een thuiswerkplek is de internet verbinding. Zorg ervoor dat je een snelle, stabiele en het liefst een vaste internet verbinding hebt. Is jouw thuisnetwerk niet stabiel? Kies dan voor tijdelijk internet! Deze oplossing zorgt ervoor dat je overal een goede verbinding hebt en zorgeloos kunt werken, zonder dat je aan lange en dure contracten vast zit.

3. Zorg voor de juiste apparatuur

Zorg ervoor dat je altijd de juiste apparatuur in huis hebt om comfortabel te kunnen werken. Heb je bijvoorbeeld een snelle laptop of pc en heb je externe schermen om ergonomisch te kunnen werken? Zo niet kun je altijd een laptop huren of leasen. Op deze manier ben je altijd zeker van goede apparatuur.

4. Creëer een comfortabel en inspirerend meubelontwerp

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je ergonomisch zit zodat je op de lange termijn geen rug en nekklachten krijgt. Behalve een externe monitor is een goede bureaustoel essentieel. Kies daarom voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is en ook onder je bureau past. Het is ook prettig om een bureaustoel te hebben die genoeg lucht door laat bij je rug, zeker in de zomermaanden.

5. Voeg sfeer toe aan jouw thuiswerkplek 

Sfeer klinkt niet als een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om de inrichting van je thuiswerkplek, maar het is zeker wel belangrijk. Een sombere of kale ruimte zorgt ervoor dat je veel minder productief bent en het werk veel minder lang volhoudt. Hang daarom leuke foto’s aan de muur en kleed de ruimte aan met kaarsen of een aantal planten.

6. Zorg voor voldoende licht

Ook al geeft het scherm licht is het belangrijk dat de ruimte waarin je zit ook goed verlicht is. Werken in een donkere ruimte waarin je naar een fel scherm zit te staren is slecht voor je ogen. Verlichting kan daarnaast ook veel toevoegen aan de sfeer in een ruimte, het kan leuk zijn om voor slimme verlichting te kiezen dat ook kan zorgen voor een rustigere kleur.

Genoeg om rekening mee te houden dus, maar met deze tips zorg je er wel voor dat jouw thuiswerkplek er top uitziet. De producten die je aanschaft hoeven daarnaast niet duur te zijn, zolang ze maar aan bepaalde voorwaarden voldoen. Misschien valt er voor de kosten nog iets met jouw werkgever te regelen. Er zijn bedrijven die hiervoor een budget beschikbaar stellen. 

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.