Offerte voor een schutting

Samenvatting Artikel

Ben je van plan om een schutting te laten plaatsen? Zorg er dan voor dat je eerst goed onderzoek doet. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk de prijzen. Zo weet je precies wat het gaat kosten. Hoe vraag je een offerte voor een schutting aan en waar moet je op letten? In dit artikel lees jij hoe je het beste een offerte aanvraagt. 

1. Zoek het geschikte bedrijf

Zoek een geschikt bedrijf voor het laten plaatsen van je schutting. Vraag allereerst aan vrienden of familieleden naar hun aanbevelingen of tips. Kom je er dan nog niet uit? Zoek dan online naar lokale bedrijven die schuttingen plaatsen. Desondanks is het online lastig te zien hoe een schutting eruit ziet. Maak een afspraak, zodat je ook fysiek langs kan gaan bij deze bedrijven. Zo zie je de schutting en de mogelijkheden die het bedrijf kan bieden. 

2. Neem contact op

Neem contact op met de bedrijven die je interessant vindt, nadat je er onderzoek naar hebt gedaan. Er zijn diverse mogelijkheden om contact op te nemen met een bedrijf, zoals mailen, bellen of een offerte aanvragen via de website. Ben je fysiek langs de winkel geweest? Ook dan is het gemakkelijker om een offerte aan te vragen via de mail. Zo staan alle belangrijke punten zwart-op-wit genoteerd en voorkom je verwarringen. 

3. Geef aan welke schutting

Laat duidelijk weten wat je precies wilt. Geef aan wat voor houtsoort je wilt gebruiken, bijvoorbeeld douglas hout of vurenhout. Geef ook aan of je gebruik wilt maken van een betonsysteem en wat de afmetingen zijn van de schutting. Het aangeven van wat voor soort schutting style je wilt plaatsen, is ook belangrijk. Bovendien is het ook van belang dat je de eventuele opleverdatum aangeeft. 

4. Vraag om een offerte

Laat door meerdere bedrijven een schutting offerte maken, deze zijn meestal gemakkelijk aan te vragen via de mail of de website. Zorg ervoor dat je vraagt of de offerte inclusief alle kosten is, zoals materiaalkosten en eventuele vervoerskosten. Op de offerte zie je alle kosten voor het bouwen en het laten plaatsen van de schutting. Bovendien is het van belang dat je alle offertes op één plek bewaard, bijvoorbeeld in je mailbox onder het kopje ‘offertes schutting’. Zo staat alles geordend en is het gemakkelijk te vinden. 

5. Vergelijk offertes

Vergelijk de ontvangen offertes. Zodra je meerdere offertes hebt binnen gekregen is het belangrijk dat je bepaalde overwegingen maakt, zoals de totale kosten of de kwaliteit en levensduur van de schutting. Natuurlijk wil je voor het goedkoopste gaan, maar soms gaat kwaliteit boven kwantiteit. Je wilt niet dat je om de tien jaar een nieuwe schutting moet plaatsen, omdat deze rot of beschimmeld is. Let ook op de reputatie en ervaring van het bedrijf. 

6. Maak de keuze voor een samenwerking

Kies het bedrijf waar jij het meeste interesse in hebt. Als je een beslissing hebt genomen, neem je contact op met het bedrijf om de offerte te accepteren en de samenwerking aan te gaan. Neem contact op via de mail of bel het bedrijf. Nadat de deal is bevestigd, worden er afspraken gemaakt voor het bouwen van de schutting.  

Nu weet je precies wat je moet doen om een offerte aan te vragen. Doe dus goed onderzoek naar een bedrijf die bij jou past en die jouw wensen kan vervullen. Vraag verschillende offertes aan, zodat je deze kan vergelijken. Bespaar geld, maar vergeet niet dat goede kwaliteit soms belangrijker is dan geld besparen!

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.