Remote werken doe je zo

Samenvatting Artikel

Wil jij remote gaan werken? Remote werken is de ideale manier om eens ergens anders dan op kantoor te werken. Doordat je op een andere plek werkt, doe je volop nieuwe inspiratie op. Ook is het voor veel mensen een stuk fijner werken dan werken op kantoor. Maar hoe kun je dan het beste remote werken? Wij voorzien je in dit artikel van de beste tips. 

1. Ga voor een rustige plek

Een fijne werkplek vinden waar het rustig is, is zeker een aanrader. Het lijkt misschien erg leuk om vanaf een strand of naast het zwembad te werken, maar niets is minder waar. Zo kun je al snel te maken krijgen met veel lawaai, zand in je toetsenbord en felle zon in je ogen. Geen aangename zaken tijdens het werken. Ook kan er veel afleiding zijn, waardoor je minder productief bent. Het beste kun je zorgen voor een afwisseling van werken en relaxen. Zorg ervoor dat je een kamer met bureau hebt om in rust aan te werken en ga als je klaar bent met werken of tijdens je pauze even naar buiten. Je kunt op die manier meer genieten van het strand of andere plekken.

2. Zorg voor goede apparatuur

Zorg ervoor dat je goede apparatuur hebt. Je kunt een laptop huren of een ipad huren. Apparatuur huren is zeker aan te raden als je op een fijne manier remote wilt werken. Het grote voordeel hiervan is dan ook dat je het vanaf één dag kan huren en al binnen 4 uur krijgt geleverd. Ook is het fijn als je op een goede bureaustoel kunt zitten. Zo zit je beter rechtop. Een extra verhoging voor je laptop is bovendien aan te raden. Zo kun je het scherm op ooghoogte afstellen. Zorg verder voor een goed extern keyboard en trackpad. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor je werk bij de hand, waar je ook remote gaat werken.

3. Check de internetsnelheid

Zorg er altijd voor dat je de internetsnelheid van de locatie checkt voordat je hier remote gaat werken. Veel hosts zullen je zeggen dat ze snel internet hebben. Echter is dit niet altijd het geval. Veel landen hebben namelijk een hele andere infrastructuur, waardoor het lastiger is om bijvoorbeeld goede videogesprekken te kunnen voeren. Hoe kun je dan antwoord krijgen op deze vraag? Vraag aan je host of deze een speedtest wil uitvoeren en laat hem of haar een screenshot opsturen. Dit geeft je een indicatie van tot hoeverre het mogelijk is om goede videogesprekken te voeren. 

4. Doe nieuwe contacten op

Ga je remote werken, dan is het zeker aan te raden een co-working space te bezoeken. Hier leer je al snel nieuwe interessante mensen kennen. Misschien kunnen jullie elkaar zelfs helpen met jullie diensten. Veel co-working spaces bieden aansluitend ook borrels of events andere mensen op een laagdrempelige manier te leren kennen. Tijdens remote werken is het zeker aan te raden om andere werkenden op te zoeken, want dit kan vaak veel positieve dingen brengen voor de toekomst. 

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.