Tips bij het zoeken naar een stukadoor

Samenvatting Artikel

Ben je op zoek naar een stukadoor? Als je naar een stukadoorsbedrijf op zoek bent, wil je natuurlijk dat je een echte professional te pakken hebt. Echter kan het vrij lastig zijn om de juiste stukadoor te vinden. Zeker als je zelf niet veel verstand hebt van stukadoorswerkzaamheden is dit belangrijk. Echter kan het zo zijn dat je niet precies weet waar je op moet letten. Wil jij weten waar je op moet letten bij je keuze voor een stukadoor? Lees dan snel verder voor onze tips, zodat je snel de juiste stukadoor vindt. 

1. Bekijk of de stukadoor een keurmerk heeft

Wil je voorkomen dat je met een oplichter te maken hebt, dan is het zeker aan te raden om te letten op een keurmerk. Echter wil dit niet standaard zeggen dat een stukadoor goed werk levert. Wanneer een stukadoor over een keurmerk beschikt, heb je echter wel meer garantie. Dit zijn het NOA keurmerk en het KOMO keurmerk. 

2. Vraag rond bij vrienden en kennissen

Het is ook zeker aan te raden om rond te vragen bij vrienden en kennissen of zij al ervaring hebben met een stukadoor. Het is vrij veilig om een stukadoor te vinden via vrienden of kennissen. Wanneer zij tevreden over een stukadoor zijn, zullen ze deze ook sneller bij jou aanraden. Als een stukadoor geen goed werk afgeleverd heeft, zullen ze je hier juist voor waarschuwen.

Stukadoor feature image 01

3. Vergelijk stukadoors met elkaar

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende stukadoors met elkaar te vergelijken. Dit doe je door reviews bekijken en websites bekijken van diverse stukadoors. Je kunt online diverse reviews lezen over stukadoorsbedrijven. Deze vind je op verschillende websites online, zoals op Google.nl of op Telefoonboek.nl. Op basis daarvan weet je hoe anderen het stukadoorsbedrijf hebben ervaren en weet je of je er wel of niet mee in zee moet gaan. Sommige stukadoorsbedrijven leggen hun focus op binnen stucwerk of buiten stucwerk. Het is belangrijk dat je dit van te voren weet.

Renovatie woning Amsterdam

4. Wees flexibel in de uitvoerdatum

Zorg er verder voor dat je flexibel in de uitvoerdatum bent. Wanneer een stukadoor een volle agenda heeft, zal deze een hoger tarief rekenen als je alleen op een specifieke datum kunt. Ben je bezig met een nieuwbouwwoning, dan loont het zeker om even te wachten. Als een woning ouder dan 2 jaar is, vallen de diensten in het lage BTW tarief. Dit kan je dus geld besparen. 

5. Vergelijk verschillende offertes

Wanneer je een stukadoor zoekt, is het ook belangrijk om verschillende offertes op te vragen bij diverse stukadoorsbedrijven. Vaak is de opbouw van een offerte gelijk, maar er zijn wel enkele aandachtspunten. Als je weet wat de kosten zijn, kun je een prijsvergelijking maken en snel een goedkope stukadoor vinden. Wel is het belangrijk om naar meer te kijken dan naar enkel de prijs. Om echt te weten of de betreffende stukadoor de juiste keuze is, vergelijk je diverse punten met elkaar en lees je goed de reviews van anderen door. Zo weet je zeker dat je straks de juiste keuze maakt. 


Maak gebruik van onze tips en kies voor een stukadoorsbedrijf die voldoet aan jouw eisen. 

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.