Tips bij je tuin inrichten

Samenvatting Artikel

Zoek je naar tips voor de inrichting van je tuin? Er is niets leukers dan bezig zijn met de tuin inrichten. Veel mensen werken het liefst de hele dag in de tuin. En zeg nou zelf, het geeft best wat voldoening als je het mooie eindresultaat ziet. In dit artikel hebben wij de beste tips voor het inrichten van je tuin voor je op een rij gezet, zodat ook jij jouw tuin op de mooiste manier kunt inrichten.

1. Besteed aandacht aan je voortuin

Met bloemen en planten in de voortuin trekt jouw tuin zeker de aandacht. De voortuin is het eerste wat bezoekers en voorbijgangers merken. Je zou dit dan ook gerust kunnen zien als het visitekaartje van jouw woning. Het is erg leuk om met de voortuin aan de slag te gaan en deze op een mooie manier in te richten. Bedenk eerst goed waar je de voortuin voor gebruikt. Als je er praktisch nooit komt, dan kun je ervoor kiezen om bestrating te leggen. Als je iemand bent die veel tuiniert, dan is een combinatie van groen en bestrating aan te raden. Hierbij is het belangrijk dat de bestrating en het groen met elkaar in harmonie zijn.

2. Ga voor een terras in de tuin

Met een buitenterras in de tuin heb je een aangename plek om tot rust te komen. Een terras biedt vele mogelijkheden en kan dan ook diverse functies hebben. Je kunt er lekker borrelen met vrienden en familie, maar er ook lekker tot rust komen met een goed boek. En als je kinderen hebt, kunnen ook zij volop genieten op het buitenterras. In de zomermaanden kun je lekker om de vuurkorf zitten op het buitenterras of in de koudere maanden onder de terraskachel relaxen.

3. Leg een gazon aan

Als je een gazon in de tuin aanlegt, zorg je al meteen voor meer groen in de tuin. Ook is het vrij goedkoop om te doen en neemt het maaien niet veel tijd in beslag. Een gazon zorgt er bovendien voor dat het water goed wegloopt. Ook is het natuurlijk erg mooi om naar te kijken. Zeker een aanrader als je je tuin gaat inrichten.

4. Koop verhoogde plantenbakken

Ook verhoogde plantenbakken zijn zeker een aanrader als je bezig bent met de inrichting van je tuin. Door hoogtes in de tuin te creëren, krijgt deze een extra dimensie. Ook zijn verhoogde plantenbakken net zo eenvoudig te onderhouden als normale plantenbakken. 

Voorbeeld plantenbak

5. Kies voor houtbouw in de tuin

Met houtbouw in de tuin kun je een mooi contrast creëren met het aanwezige groen. Hout kan dan echt als eyecatcher dienen. Zo kun je een mooie overkapping van hout plaatsen, een vlonderterras van hout maken of kiezen voor een houten pergola. Er is zoveel mogelijk als het om houtbouw in de tuin gaat. 

6. Plaats een buitenkeuken

Met een buitenkeuken maak je de inrichten van je tuin helemaal af. Zo kun je lekker je eten buiten bereiden en hier ter plaatse van genieten met familie of vrienden. Dat is toch heerlijk? Wat ga jij veranderen aan je tuininrichting om het nog sfeervoller te maken?

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.