Tips om meer te bewegen

Samenvatting Artikel

Ben je op zoek naar tips om meer te bewegen? Sporten is erg belangrijk. Het zorgt zowel voor een gezond lichaam als voor een gezonde geest. Meer bewegen is iets wat veel mensen echter lastig vinden. Gelukkig hoef je om meer te bewegen niet perse een bezoek te brengen aan de sportschool. Er zijn diverse manieren om  aan je dagelijkse behoefte van beweging te komen. In dit artikel vertellen wij je wat je kunt doen om meer te bewegen en zie je dat het zeker niet zo lastig hoeft te zijn. Lees snel verder voor onze tips om meer te bewegen. 

1. Koop een goede fiets en ga fietsen

Welke sport past bij jou? Misschien heb je geen idee welke sport bij jou past, maar dit hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Om vaker te bewegen kun je er al voor kiezen om vaker te fietsen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen naar het werk. Wat je ook kunt doen, is kijken naar een passende fiets om meer te bewegen. Koop bijvoorbeeld een bakfiets waar je boodschappen mee doet en waar je kinderen in kunnen of koop een fietskar. Ook een racefiets kopen bevordert beweging en is zelfs erg leuk om te doen. Hiermee kun je diverse nieuwe plekken verkennen. Wat tegenwoordig veel gekocht wordt, is de elektrische fiets. Ideaal om lange afstanden mee af te leggen en meer mooie plekken te ontdekken. En je komt alsnog aan je dagelijkse behoefte aan beweging toe. 

2. Doe meer huishoudelijke taken

Misschien ben je niet zo dol op het doen van huishoudelijke taken, maar als je hier voordelen aan koppelt, zal dit wellicht een stuk eenvoudiger voor je worden. Doe je favoriete muziek aan en ga aan de slag met de huishoudelijke klusjes waar je zo tegenop ziet. Denk aan het schoonmaken van de badkamer, de garage of het opruimen van de tuin. Je zal ongetwijfeld veel extra beweging krijgen en krijgt ook nog eens belangrijke taken gedaan. Een win-win situatie dus. 

3. Beweeg voor je met het ontbijt begint

Wil je meer bewegen, dan is het zeker aan te raden dit te doen voordat je begint met ontbijten. Door slechts een kleine wandeling van 10 minuten te maken, kun je jouw dag al energiek beginnen. Door een ochtendwandeling te maken, voeg je extra beweging toe aan je dag. Ook zul je doordeweeks eenvoudiger wakker worden en krijg je een beter ritme.

4. Plan een actieve vakantie in

Wat zeker helpt om meer te bewegen, is het boeken van een actieve vakantie. Bewegen stopt namelijk niet als je vakantie hebt. Veel mensen boeken een luie vakantie om lekker bij te kunnen komen van het drukke werkleven. Hoewel rust erg fijn is op een vakantie, is het zeker aan te raden om een actieve vakantie te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in de bergen. Als je de hele dag op pad bent, al je meer energie krijgen. En ‘s avonds kun je alsnog lekker uitrusten in de spa. 

Wat ga jij doen om aan meer beweging te komen?

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.