Tips voor meer sfeer in je tuin

Samenvatting Artikel

In dit artikel geven we je graag wat tips om sfeer te creëren in je tuin. Sfeer zorgt ervoor dat je tuin er net even anders uitziet en dat je hier heerlijk van kunt genieten. We geven je onder andere tips over de inrichting van je tuin, het kiezen van de juiste planten en accessoires, en hoe je een terras kan transformeren tot een paradijsje. Lees snel verder voor meer informatie.

1. Kies voor een mooie en sfeervolle houten schutting

Een houten schutting laten plaatsen is de eerste stap om je tuin vorm te geven en sfeervoller te maken. Een schutting van douglas hout is hier bijvoorbeeld een goede optie. Douglas hout komt van oorsprong van de douglas spar en heeft een hoge duurzaamheid met een sterke structuur. Het hout is zeer sterk en gaat hierdoor tot wel 10-15 jaar lang mee  Door de mooie kleur en het egale vergrijzen is dit een absolute tuinhout favoriet om je tuin meer sfeer te geven.

Schutting feature image 02

2. Creëer een zitgedeelte

Creëer sfeer in je tuin door een comfortabel zitgedeelte te bouwen. Zorg voor een mooie plek waar je lekker in de zon kunt zitten. Kies meubilair dat stevig maar ook gezellig is, om een gevoel van rust en ontspanning te creëren. Je kan kiezen voor een wat meer robuuste look of ga bijvoorbeeld voor een grote rieten loungeset. Zorg verder voor zachte dekens en kussens die bij de omgeving passen, met frisse kleuren en patronen die je tuin tot leven brengen.

3. Plaats tuinverlichting

Tuinverlichting is een essentieel onderdeel om sfeer in je tuin te creëren. Met behulp van tuinverlichting kun je jouw tuin ‘s avonds transformeren van een rustige open ruimte naar een gezellige hangplek. Tuinverlichting kan heel subtiel toegepast worden door deze bijvoorbeeld rondom struiken, planten of andere objecten te plaatsen. Ook kan het bruikbaar gemaakt worden door lampjes langs paden of trappen te leggen. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting op de markt voor elk budget en stijl. Door op de juiste manier gebruik te maken van verlichting kun je ook buitenshuis genieten van meer sfeer en gezelligheid!

4. Buitenkeuken

Een van de beste manieren om sfeer te creëren in je tuin is door te investeren in een buitenkeuken. Buitenkeukens zijn perfect voor het organiseren van feestjes en BBQ’s met vrienden en familie. Ook kan het gebruikt worden om je gastheer- of gastvrouw kwaliteiten te laten zien door talloze lekkere gerechten te maken. Bovendien voegt een buitenkeuken visueel plezier toe aan je tuinontwerp, waardoor het veel comfortabeler en meer uitnodigend voelt. Of je nu kiest voor een eenvoudige stijl bij het ontwerpen van je buitenkeuken of gaat voor luxe materialen en afwerking, je zal altijd plezier hebben aan deze toevoeging aan je tuin.

5. Plaats een vijver

Een van de meest kenmerkende manieren om sfeer te creëren in je tuin is door een vijver toe te voegen. Een vijver heeft het vermogen om zowel rust als energie uit te stralen, waardoor het een perfecte toevoeging is aan elk tuintype. Vijvers maken het ook mogelijk om bepaalde diersoorten aan te trekken, zoals vogels of bijen, waardoor je tuin nog meer levendigheid krijgt. Toevoegingen zoals fonteinen, watervallen en filters hebben altijd een spectaculair effect op de algehele uitstraling van je tuin en biedt je precies dat beetje extra dat je nodig hebt om sfeer te maken in je tuin.

Hopelijk kan je met deze tips beginnen met het creëren van meer sfeer in je tuin. Of je nu gaat voor een subtiele aanpak of gebruik maakt van meerdere elementen om het geheel sfeervoller te maken, er zijn genoeg mogelijkheden!

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.