Zo richt je je huis in

Samenvatting Artikel

Wil jij jouw huis binnenkort gaan inrichten? Misschien verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning die je net gekocht hebt of ben je van plan je huidige woning opnieuw onder handen te nemen. Welke stijl past bij jou? Er zijn verschillende manieren om jouw huis in te richten op een manier die bij je past. Om erachter te komen wat bij je past en hoe je jouw huis het beste kunt inrichten, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

1. Ga op zoek naar inspiratie

Je huis inrichten begint met het zoeken naar inspiratie. Welke kleuren in je huis passen bij jou? Welke meubels passen bij jouw smaak? Je kunt op verschillende manieren inspiratie opdoen. Zo kun je woonwinkels bezoeken, maar ook woonmagazines bekijken en diverse tv-programma’s over woninginrichting bekijken. Maak vervolgens een moodboard via Pinterest en breng zo je stijl en wensen in kaart. Verzamel foto’s van mooie kleuren, meubels en accessoires op een plek. Je ziet zo al snel waar jouw voorkeuren naar uitgaan.

Bron: Chairupmeubels

2. Maak een plan voor de inrichting

Voor het inrichten van je woning is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Stel eerst je budget vast en maak vervolgens overzichtelijk een indeling van je huis. Dit kan een soort plattegrond zijn. Hierop geef je precies weet welke kamer je waarvoor wilt gebruiken. Loop eens door je huis heen en bekijk eens wat er zoal mogelijk is met de ruimtes, zodat je al lopend op inspiratie komt voor jouw woning. Alle ideeën die je opdoet en die je zeker wilt toepassen, geef je weer op jouw zelfgemaakte plattegrond. 

3. Ga op zoek naar de juiste meubels

Ga nadat je een plan voor de inrichting gemaakt hebt op zoek naar de best passende meubels voor jou. Je hoeft deze meubels niet meteen te kopen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je alle gewenste basismeubels compleet hebt. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende woonstijlen met elkaar te combineren, zodat de ruimtes net even wat meer uniek ogen. Gebruik hiervoor je moodboard en bekijk welke plaatjes van meubels je al verzameld hebt. 

Bron: tmcwonen

4. Voeg een personal touch aan je woning toe

Door een personal touch aan je woning toe te voegen, kun je je huis op een unieke manier decoreren. Neem dan ook zeker de tijd om de juiste decoratie uit te kiezen. Koop niet meteen als je spullen, maar bekijk gaandeweg wat het beste bij jou past en wat goed aansluit bij de rest van je woninginrichting. Zo kun je je eigen interieurstijl ontdekken en leer je wat bij jouw karakter past. Als je graag bijzondere accessoires wilt toevoegen, is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen in een kringloopwinkel of op de markt. Ook kun je vaak bijzondere dingen op Marktplaats vinden, waarmee je jouw woning kunt personaliseren.

Wij wensen je veel succes met het inrichten van je huis!

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.