Zo word je vegetariër

Samenvatting Artikel

Vegetariër worden? Misschien ben je van plan om vegetariër te worden, omdat je niet meer wilt dat dieren lijden. Het kan ook zijn dat je de diverse gezondheidsvoordelen van vegetarische gerechten ontdekt hebt en wilt overstappen op geheel vegetarisch eten. Wat de reden ook is, de kans is groot dat je nu op zoek bent naar tips om vegetariër te worden. In dit artikel voorzien wij je dan ook van tips, zodat je stapsgewijs vegetariër kunt worden.

1. Word vegetariër op jouw manier

Vegetariër worden kun je het beste op jouw manier doen. Er zijn mensen die van de ene op de andere dag vegetariër worden. Echter zijn er vele andere manieren om te starten met vegetarisch eten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst te stoppen met varkensvlees en rundvlees en vervolgens de andere vleessoorten laten staan. Wat je ook kunt doen, is af en toe vlees eten en een paar dagen per week kiezen voor vegetarisch eten. Mensen die dit doen worden ook wel flexitariërs genoemd. Als je nog niet volledig met vlees wilt stoppen, is dit een goede manier om te beginnen. 

2. Proef eens verschillende vleesvervangers

Je dagelijkse behoefte aan eiwitten is best groot. Vlees zit vol met eiwitten, maar bij vleesvervangers is dit ook het geval. Daarom is het aan te raden om eens verschillende vleesvervangers uit te proberen. Tegenwoordig zijn er steeds meer lekkere vleesvervangers. Door te bekijken welke jij lekker vindt, maak je het voor jezelf al een stuk eenvoudiger om vlees vaarwel te zeggen. 

3. Ga op zoek naar vegetarische recepten

Wat ook zeker aan te raden is, is op zoek gaan naar vegetarische recepten. Er zijn diverse foodblogs online waar je de lekkerste vega recepten kunt vinden. En wat dacht je van Instagram en Pinterest? Ook hier kun je volop inspiratie opdoen. Door met nieuwe ingrediënten te oefenen, zal je erachter komen dat vegetarisch eten zeker lekker is en dat een stuk vlees of vis er niet perse bij hoort. En je leert zelf natuurlijk een stuk lekkerder koken. Een win-win situatie. 

4. Ga op zoek naar extra informatie over vegetarisme

Wanneer je vegetariër wilt worden, is de kans zeker aanwezig dat je moeite met de overgang hier naartoe hebt. De gewoonte van vlees eten moet je ineens laten liggen. Veel mensen zijn opgegroeid met het eten van vlees. Vegetarisch eten vergt een andere manier van boodschappen doen en koken. Ook moet je een maaltijd kunnen weigeren als er toch vlees in zit. Het kan je zeker helpen om meer informatie over vegetarisme op te zoeken. Lees boeken of blogs over vegetarisch eten, kijk YouTube filmpjes of bezoek speciale websites die gericht zijn op vegetarisch eten.

5. Ga op zoek naar begeleiding

Misschien wil je toch liever wat extra begeleiding om vegetariër te worden. In dat geval kan een voedingsdeskundige je zeker op weg helpen. Hij of zij voorziet je van de juiste informatie en kan je helpen de kleine en grote hindernissen op jouw weg te nemen. Op deze manier zal het je beter lukken om vegetariër te worden. 


Zorg ervoor dat je vegetariër wordt op jouw manier. Voor de een is het een makkelijke keuze en voor de ander niet. Gebruik onze tips en wordt vegetariër.

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.