Stedentrip door Europa

Samenvatting Artikel

Ben je van plan een stedentrip door Europa te maken? Er zijn vele mooie plekken in Europa die je zeker eens bezocht moet hebben. Zoveel dat het misschien lastig kiezen voor je is. Wij hebben gelukkig een mooie lijst voor je samengesteld, zodat je weet welke steden er niet mogen ontbreken op jouw lijstje. Lees snel verder en ontdek de leukste steden voor jouw stedentrip door Europa. 

1. Rome

Ga je op stedentrip door Europa, dan is Rome zeker een stad die je moet bezoeken.
Rome was ooit de belangrijkste hoofdstad van het Romeinse Rijk en daarmee tevens de machtigste stad die er was. Je kunt in Rome talloze prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Colosseum, de Trevi Fontein, het Pantheon en Vaticaanstad. Maar dat is niet het enige wat Rome te bieden heeft. Je vindt er ook de meest gezellige pleintjes en uiteraard mag je het lekkere Italiaanse eten ook zeker niet overslaan. 

Voorbeeld Rome

2. Parijs

Ook Parijs is een stad die zeker niet tijdens jouw stedentrip door Europa mag ontbreken. Parijs is de stad van de liefde en heeft zowel op cultureel als culinair vlak veel te bieden. Bezoek de prachtige Eiffeltoren, bekijk de mooie Seine en breng een bezoek aan het leuke Disneyland Parijs. Ook het Paleis van Versailles is zeker het bezichtigen waard.

3. Lissabon

Portugal is zeer prachtig en de mooie stad Lissabon biedt voor ieder wat wils. Lissabon is een stad waar je als wijnliefhebber volop aan je trekken zal komen. Ook op het gebied van eten zit je hier goed. Lissabon heeft verder de meest leuke culturele highlights en diverse activiteiten te bieden. Loop ook eens langs de vele schattige straatjes. Hier zie je de meest mooie oude gebouwen. 

Voorbeeld Lissabon

4. Barcelona

Barcelona heeft diverse mooie dingen te bieden. Denk aan prachtige architectuur, lekker eten, strand en een geweldig leuk uitgaansleven. Je kunt in deze stad diverse bezienswaardigheden aanschouwen. Denk bijvoorbeeld aan de meesterwerken van Gaudi, de Sagrada Familia, Casa Mila en Park Güell. Ook is het zeker aan te raden om de lokale markt te bezoeken. Geniet van het lekkere eten dat Barcelona te bieden heeft en snuif volop cultuur in deze prachtige stad. 

5. Dublin

Heb je er al eens over nagedacht om naar Ierland te gaan? Dan moet je zeker de bruisende en dynamische stad Dublin eens bezoeken. Deze stad is geliefd onder vele toeristen en heeft diverse mooie bezienswaardigheden te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Trinity College, wat een prachtige oude universiteit is. Je kunt ook een kijkje nemen bij St. Patrick’s Cathedral, Dublin Castle en de Christ Church Cathedral. Ook als je een liefhebber bent van drank, is Dublin de plek waar je zijn moet. Er zijn diverse leuke pubs waar je terechtkunt en waar ook regelmatige gezellige quizzen worden georganiseerd. Ook qua eten is Dublin een diverse stad en is er altijd wel een eettent of restaurant te vinden dat exact bij jouw wensen past.

Weet jij al welke steden je gaat bezoeken tijdens jouw stedentrip door Europa? Bekijk ook eens onze tips bij het reizen.

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.