Tips tijdens het reizen

Samenvatting Artikel

Ben je op zoek naar de beste tips voor tijdens het reizen? Als je gaat reizen, wil je natuurlijk dat jouw reis zo succesvol mogelijk verloopt. Een goede voorbereiding hoort hierbij. Maar wat kun je dan precies doen om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden en welke stappen zijn aan te raden tijdens de reis? Wij vertellen het je in dit artikel. Lees snel verder voor onze tips voor tijdens het reizen. 

1. Sla alle locaties op in Google maps

Wat de accommodatie en andere belangrijke zaken betreft, is het zeer handig om alles op te slaan in Google Maps. Zo heb je altijd de voor jou interessante locaties bij de hand. Of het nu accommodatie zijn, restaurants of bezienswaardigheden, je vind ze allemaal op de kaart terug. Zo zie je meteen wat je daarmee kunt combineren of wanneer je toevallig op een bepaalde plek bent. Kun je meteen lekker uit eten bij het restaurant naar jouw keuze.

2. Gebruik lokale OV apps

Wat je vervoer betreft is het zeker aan te raden om lokale OV apps te gebruiken. Vrijwel ieder land heeft zijn of haar eigen 9292OV app of een soort NS app. Hoe je er precies achter komt welke app er gebruikt wordt in het land waar je aanwezig bent? Doorgaans heb je op ieder vliegveld wel toeristen offices. Hier kun je terecht voor informatie en vaak helpen de medewerkers je op weg naar meer informatie over het vervoer. Wanneer dit niet het geval is, kun je altijd aan locals vragen wat voor vervoer zij gebruiken. Ook kun je kijken voor meer informatie op internationale blogs voor expats. Zij geven vaak handige tips als het gaat om vervoer en andere zaken die bij je reis komen kijken. Ook met Google Maps kun je vaak een eind komen, maar lokale apps zijn vaak net beter te vertrouwen.

3. Scan teksten in een andere taal met Google translate

Wat ook heel handig is, is teksten in een andere taal scannen met Google translate. Je kunt ook tekst scannen met een smartphone camera om hem direct te vertalen. Dit is zeer handig als je een menukaart wilt vertalen, een verpakking van etenswaren of een medicijndoosje. Hiervoor dien je wel te beschikken over internet op je telefoon.

4. Zorg dat je de laatste bent die in het vliegtuig stapt

Wat ook een heel goed idee is, is om ervoor te zorgen dat je de laatste bent die in het vliegtuig stapt. Vaak is het zo dat een vliegtuig niet vol zit. Dit zie je meteen als je als laatste het vliegtuig instapt. Wanneer je lege rijen ziet, kun je de stewardess meteen vragen of het vliegtuig vol zit. Als dit niet het geval is, kun je zelf een plekje uitzoeken als de deuren dicht zijn. Soms heb je dan een hele rij voor jezelf. Dit weet je echter pas als je als laatste in het vliegtuig stapt. 

En de belangrijkste tip is: bereid je reis goed voor. Ga bijvoorbeeld voor een stedentrip door Europa.

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.