Zo houd je je personeel gemotiveerd

Samenvatting Artikel

Wil je de motivatie onder je personeel hoog houden en ben je op zoek naar tips om dit te realiseren? Met gemotiveerd personeel kan je bergen verzetten. Echter kan het soms lastig zijn om je personeel gemotiveerd te houden. Misschien is er een bepaalde sleur op kantoor ontstaan of wil je er om andere redenen voor zorgen dat je personeel meer gemotiveerd is. In dit artikel hebben wij enkele tips voor je op een rij gezet.

1. Investeer in persoonlijk contact

Wil je dat jouw personeel meer motivatie toont, dan is het zeker belangrijk om in persoonlijk contact te investeren. Investeer in iedere werknemer binnen je bedrijf. Alleen samen kunnen zij het werk voor elkaar krijgen. Besteed niet alleen aandacht aan het team als groep, maar ook aan ieder afzonderlijk teamlid. Als je tijd investeert in persoonlijk contact met je medewerkers, zullen zij zich meer verbonden voelen met het werk en zich meer gewaardeerd voelen. Toon interesse in hun doelen en de obstakels die ze tegenkomen. Hier kun je ze eventueel ook bij ondersteunen.

2. Zorg voor een sterk team

Door middel van personeelsuitjes kun je zorgen voor een sterk team. Het is niet altijd even makkelijk om mensen als een team te laten samenwerken. Ieder heeft zo zijn grenzen en ideeën. Het kan dan ook lastig zijn om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Het is in elk geval belangrijk ervoor te zorgen dat je helder krijgt wat er wordt verwacht van ieder teamlid. Bekijk welke doelen ze moeten behalen en hoe ze dit doen. Hierbij houd je rekening met ieder teamlid en de mogelijkheid om door te groeien. Wanneer alle teamleden op een goede manier met elkaar samenwerken, zullen zij meer gemotiveerd zijn dan wanneer slechts enkele teamleden alle leuke klussen mogen doen. Een goede oefening hiervoor is een teamuitje naar bijvoorbeeld een escape room.

3. Vertrouw je medewerkers

Zorg ervoor dat je je medewerkers vertrouwt. Als je veel vertrouwen in je medewerkers hebt, zorg je ervoor dat hun zelfvertrouwen groeit. Je laat zien dat je weet dat ze veel verantwoordelijkheid kunnen dragen. Zo zal ook de motivatie bij medewerkers toenemen om echt stappen te gaan zetten. 

4. Geef personeelsgeschenken

Ook personeelsgeschenken aan je medewerkers geven helpt om de motivatie onder medewerkers te verhogen. Het is niet voor iedereen in de wieg gelegd om een heel team aan te sturen. Zeker als je zelf ook nog veel te doen hebt, zal je niet altijd de tijd nemen om je team aan te sturen. Maak van tevoren duidelijk wat je precies van je team verwacht en beloon ze bij goede prestaties met een mooi personeelsgeschenk.

5. Leer ook moeilijke gesprekken te voeren

Het is ook belangrijk om te leren om moeilijke gesprekken te voeren. Bij ieder bedrijf zullen deze gesprekken voorkomen. Ook jij kunt als leidinggevende een moeilijk gesprek voeren. Wel is het belangrijk om eerlijk te zijn. Dit zowel naar jezelf als naar de ander. Ook is het belangrijk te leren niet bang voor weerstand te zijn. Blijf bij de waarheid en vertel dit eerlijk en op een respectvolle wijze. Draai niet om de boodschap heen, want deze moet wel goed ontvangen worden door de ander. Zo weet de medewerker ook precies waar hij of zij aan toe is.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

Voorbereiding voor het stuken

Ga je binnenkort stuken? Of laat je het doen? Voor beide gevallen is het verstandig wat voorwerk te doen als voorbereiding. Lees snel meer en ontdek hoe.

Let hierop bij het kopen van een vierwielfiets

Wil je een vierwielfiets kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Dat doe je gemakkelijk met de tips uit dit artikel. Lees snel verder en koop je vierwielfiets.